top of page

Documentaire

Anker 1

Voorwoord

Willem Zorge, voormalig voorzitter van AHC Vereniging Nederland

"Een overzicht van welke stappen wetenschappers hebben gezet om een oplossing te vinden voor deze ziekte."

Introductie

Doel van de documentaire is om AHC bekendheid te geven over de hele wereld in met name de medische wereld en om fondsen te kunnen werven. Daarmee zullen meer AHC patiënten kunnen worden gediagnosticeerd en de onderzoeken worden uitgebreid en geïntensiveerd, met als uiteindelijk doel de patiënten te helpen.

De wereldpremière van de documentaire heeft plaats gevonden tijdens het AHC symposium in Washington, USA, in 2015.

De Nederlandse première vond plaats in 2016 in Culemborg. 

Tijdens beide premières zowel raakten zowel ouders van ‘AHC kids’ als professionals uit de medische wereld zwaar onder de indruk en geëmotioneerd tijdens de vertoning. In de documentaire speelt Sunna Valdis, een meisje met AHC, een belangrijke rol. De ouders van Sunna, Sigurður Hólmar Jóhannesson en zijn vrouw Ragga, waren aanwezig en werden beloond met een groot applaus.

ÁgústaFanney.jpg
Human-timebombs.jpg
SigurdurHolmar.jpg

De makers

Filmmaker Ágústa Fanney Snorradóttir, afgestudeerd aan de Collage of the Canyons in California (USA), heeft meegewerkt aan verschillende projecten in de US en Ijsland. Ze had al twee korte video’s over AHC gemaakt en heeft dit project geleid.

Sigurður Hólmar Jóhannesson, voorzitter van de Europese AHC Vereniging, heeft namens de AHC gemeenschap gewerkt aan het project. Sigurdur (Siggi) is in het dagelijks leven voormalig luchtverkeersleider en vooral toegewijd vader van Sunna Valdis. Sigurður neemt deel aan verschillende comités en werkgroepen namens de AHC gemeenschap en heeft aan dit project gewerkt als producer.

Human Timebombs: volledige video

Anker 2

Volledige video: 40:00 min

Meer informatie en andere talen (ondertiteling): www.humantimebombs.com

Human Timebombs: korte versie

Anker 3

Korte video: 4:59 min

De 5-minuten versie van Human Timebombs won de Grote Prijs en ook de Fan Favorite-prijs op het AAN Neuro Film Festival 2016.

bottom of page